2021-06-09

Vi erbjuder sommaraktiviteter i Kungsmarken

Sommaraktiviteter I Kungsmarken

I sommar hälsar vi barn och ungdomar välkomna till aktiviteter på fotbollsplanen i Kungsmarken i Karlskrona. Projektet är ett samarbete med IFK Karlskrona, Karlskronahem och Hyresgästföreningen.

Vi kommer att erbjuda blandade utomhusaktiviteter i form av fotboll, brännboll, basket med mera. Aktiviteterna pågår under hela sommarlovet med start den 14 juni. Alla barn i åldrarna 10-16 år är välkommen att delta.

Samprojektet ger oss möjlighet att bidra till en meningsfull sommar för våra unga hyresgäster. Merparten av aktiviteterna kommer att arrangeras i Kungsmarken vilket möjliggör att ungdomarna i området kommer kunna delta. Satsningen är en del av vårt bosociala arbete för att skapa en positiv utveckling i vårt bostadsområde med ökad trivsel och gemenskap.

– Det senaste året har inneburit social oro och minskad social kontakt för oss alla. För barnen har det inneburit många inställda aktiviteter som är viktiga för deras välmående. Genom vårt samprojekt kan vi bidra till att barnen får en meningsfull sommar med roliga aktiviteter där de får möjlighet att träffas och skapa fina minnen. Nu när många spenderar sommaren hemma känns detta extra viktigt, säger Elna Omanovic, områdeschef för Victoria Park i Karlskrona. 

– IFK Karlskrona har haft ett bra samarbete med Victoria Park i flera år. När vi fick en förfrågan om att hjälpa till med sommarlovsaktiviteter i Kungsmarken var det självklart att tacka ja, säger Lars Svensson, IFK Karlskrona. 

– Hyresgästföreningen tycker att det är viktigt att vara med och erbjuda barn och unga i Kungsmarken en meningsfull sommar. Vi hoppas deltagarna får en rolig och lärorik sommar tillsammans, säger Edit Tornerhjelm, verksamhetsutvecklare Hyresgästföreningen. 

Vår satsning i Kungsmarken har uppmärksammats av BLT, Sydöstran, Fastighetstidningen och SVT, vilket är väldigt roligt. Läs och lyssna nedan:

BLT

Sydöstran

Fastighetstidningen

SVT Nyheter

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen