2021-10-04

Vi byter namn till Victoriahem

Fastighetsskotsel

I januari 2022 byter Victoria Park namn till Victoriahem. Vi förenas då med vårt systerföretag Hembla under ett gemensamt varumärke.

Victoria Park och Hembla är två av Sveriges största privata hyresvärdar med fokus på att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden. Båda företagen ägs av det tyska bostadsbolaget Vonovia.

– Vi är idag två bolag, men med samma ägare, gemensam företagsledning, samma idé och samma affärsmodell. Så det här är ett naturligt steg för oss, och tiden är mogen för att ta det, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla.

Vonovia förvärvade Victoria Park 2018 och Hembla 2019.

– Hembla och Victoria Park jobbar idag tätt tillsammans. Genom att nu ta steget fullt ut och agera som en gemensam hyresvärd blir vi en tydligare aktör på marknaden. Det underlättar även arbetet med att bygga en stark gemensam företagskultur. Det kommer också göra det lättare för våra medarbetare att dra nytta av varandras erfarenheter och underlättar även arbetet med att bygga en stark gemensam företagskultur, säger Per Ekelund och fortsätter:

– Som Sveriges största privata hyresvärd blir Victoriahem också en starkare röst i diskussionen om det vi brinner allra mest för – miljonprogrammens framtid och utveckling. 

Förändringen genomförs under januari månad 2022.

– Våra hyresgäster kommer att behöva vänja sig vid ett nytt namn, i övrigt kommer de inte att påverkas. Vi är i grund och botten samma hyresvärd, med samma personal och samma höga ambitioner om att ta väl hand om såväl de boende som hus och områden. Hyresgästerna ska självklart fortsätta känna sig som hemma hos oss, säger Per Ekelund. 

Kort om Victoria Park och Hembla
Tillsammans är Victoria Park och Hembla Sveriges största privata hyresvärd. Vi tar hand om 38 000 familjers hem i 30 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 450 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag och, liksom oss, en långsiktig ägare av hyresbostäder.

Fotnot: De anpassningar som görs i organisationen föregås av sedvanliga MBL-förhandlingar. 

Arkiv

2023-10-26

Mammor får kunskap och nya vänner

Läs mer

2023-10-19

Så här arbetar Södertälje med vårt miljövärdsprogram

Läs mer

2023-10-10

Överenskommelse med Hyresgästföreningen om hyran i Malmö

Läs mer

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen