2022-06-03

Våra bostäder i Bro på konstfestival

Vackra Lägenheter I Bro

Stora, konstnärliga vepor har hängts upp på gavlarna på några av våra hus i Bro. I samarbete med Upplands-Bro kommun deltar vi i konstfestivalen Wallstreet Stockholm.

Veporna är stora och färgglada och väcker mycket uppmärksamhet. Konstverken är skapade av Andreas Angelidakis i samarbete med kommunens ungdomsråd och är en del av Wallstreet Stockholm.

Genom det kommunala projektet Omdaning Bro valdes några av våra hus ut och vi är glada och stolta över den speciella atmosfär som skapas med veporna på plats.

- När vi fick frågan från kommunen om vi ville vara en del av festivalen, såg vi möjligheten att tillsammans sätta Bro på världskartan! Samtidigt får våra hyresgäster i Bro känna sig utvalda och uppleva något annorlunda. Vi har fått jättepositiv respons från både besökare och boende som uppskattar projektet, säger Daniel S Mattsson, regionchef för Stockholm Norra.

Konst är betydelsefull för bostadsområden

Wallstreet Stockholm vill visa hur betydelsefull konst är för att bostadsområden ska kännas inbjudande och välkomnande. Att de boende är med och skapar eller beslutar om konsten är också viktigt. ”Syftet är att grannar och konstnärer tillsammans skapar platser som berör och betyder något för dem”, skriver festivalen på sin hemsida.

Och det sammanfaller med vårt synsätt på hur man bygger trygga och trivsamma bostadsområden – genom delaktighet och samarbete.

Festivalen pågår den 1-30 juni, men vissa aktiviteter som till exempel guidade bussturer kommer att fortsätta under juli och augusti.

Omdaning Bro är ett kommunalt projekt som har som mål att skapa ett tryggt och trivsamt Bro med en härlig småstadskänsla. Så här arbetade ungdomsrådet och Andreas Angelidakis för att välja ut konsten till Bros väggar.

 

Arkiv

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

2023-09-08

Färre skadedjur och nöjdare hyresgäster med moloker

Läs mer

2023-09-04

90 procent av boende i Köping nöjda med servicen

Läs mer

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen