2021-09-30

Stark tillströmning av besökare på Brickebackens dag

Brickebackens Dag I Örebro

I lördags, 25 september, var det stor uppslutning när närmare 2 000 personer besökte Brickebackens dag i Örebro. Vi fanns på plats med kaffe från vår barristavagn och fotbollsdart.

Brickebackens dag var avslutningen på en hel jubileumsvecka, där Brickebacken firat 50 år. Det har varit en mängd olika aktiviteter under veckan, bland annat idrottsaktiviteter, barnteater, konstvandring, senioraktiviteter, öppet hus i koloniträdgårdarna och mycket mer.

– Förra året blev det tyvärr ingen Brickebackens dag med tanke på den rådande pandemin. Det, i kombination med ett 50-årsjubileum för Brickebacken, gör att det kändes extra roligt att det nu kunde genomföras, säger Pierre Lundberg, områdeschef i Örebro.

Den här lördagen bjöds det på barntivoli, konstworkshop och en matmarknad med smakportioner från olika kulturer. På scenen invigningstalade kommunalrådet Ullis Sandberg, det bjöds även på dans och musik samt magikern Daniel Kane som utförde trollkonster av olika slag. Arrangemanget attraherade många även människor från andra stadsdelar.

Hos oss var det full aktivitet när vår barista bjöd besökarna på god dryck av olika slag. Tillsammans med IFK Örebro utmanade vi även deltagarna i fotbollsdart. Aktiviteten var mycket populär och det lockade många barn att delta.

På plats, tillsammans med oss, fanns även Familjecentralen, Hyresgästföreningen, det kommunala bostadsbolaget ÖBO, Den gode herdens kapell, Brickebergskyrkan, Pannkakskyrkan, biblioteket och skolorna i området. Arrangör för Brickebackens dag är Partnerskapet och Föreningen trädet, som drivs av Örebro Kommun.

Stort tack till er alla som kom och besökte oss och deltog i att göra Brickebackens dag till en lyckad tillställning!

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen