2023-06-29

Simskola i vår utomhuspool i Stoeryd

pool med träd och lägenheter i bakgrunden

För första gången har vi simskola i vår utomhuspool i Stoeryd. Simskolan genomförs i samarbete med Bubbel och plask som håller i lektionerna.

– Redan förra året var förhoppningen att vi skulle ha en simskola, men renoveringen av poolen drog ut på tiden så vi fick vänta ett år. Stoeryd är ett område med mycket barnfamiljer. Så när poolen stod färdigrenoverad så kändes det självklart att vi skulle erbjuda simskola för våra yngre hyresgäster. Det gäller även för dem som bor hos oss inne i stan. Alla är välkomna att delta, säger vår områdeschef Therese Torstensson till Tranås Tidning.

Det är viktigt att barn lär sig att simma. I simskolan får de förutom vattenvana, viktiga grundkunskaper.  

– Från början var det tänkt att vi skulle subventionera simskolan. Hyresgästerna skulle anmäla sig till Bubbel och plask och vi skulle stå för en stor del av kostnaden. Men nu har vi funderat, och det är inte säkert att vi kommer att ta ut någon avgift alls. Det viktiga är att de barn som vill får möjligheten att lära sig grunderna i simning, fortsätter Therese.

Simskolan pågår i två veckor. Under vecka 26 och 27 övar vi simning varje dag mellan klockan 10.00 och 11.oo.

– Det är drop in på lektionerna, så missade du första veckan har du fortfarande chansen att delta under vecka 27, avslutar Therese.  

Arkiv

2023-09-25

Arshia jobbar för återvinningen i Vårby gård

Läs mer

2023-09-12

Hyresgäster i Rinkeby känner sig tryggare

Läs mer

2023-09-08

Färre skadedjur och nöjdare hyresgäster med moloker

Läs mer

2023-09-04

90 procent av boende i Köping nöjda med servicen

Läs mer

2023-09-01

Känslan av trygghet ökar i Bro

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen