2023-05-19

Så här får du grilla hos oss i sommar

Grilla I Sommar

Det är härligt att grilla, men i tätbebyggda områden är det viktigt att ta hänsyn till både grannar och brandsäkerhet. Det är inte särskilt svårt – se våra tips här!

Grilla på ett sätt som inte stör dina grannar. Har du uteplats, flytta grillen så långt ifrån huset som möjligt. Då flyttas även oset och röken bort från grannarnas fönster.

I vissa områden där det är lämpligt har vi anordnat allmänna grillplatser för våra hyresgäster. Där kan du ha det trevligt under grillsäsongen!

Städa när du har grillat klart

Eftersom grillplatserna är till för alla hyresgäster, är det viktigt att du städar efter dig när du grillat klart. Sortera soporna och släng dem i rätt kärl, så gör du även miljön en tjänst.

Kom överens med dina grannar om flera vill använda grillplatserna samtidigt. Gör plats för andra eller turas om.

Det är också bra att känna till att du bara får använda elgrill på din balkong eller uteplats.

Om det råder eldningsförbud

Om det är väldigt torrt ute, kan ibland kommunen eller länsstyrelsen besluta om eldningsförbud, för att förhindra skogsbränder. För det mesta betyder det att du inte får tända en eld eller grilla i skog och mark. Ofta går det bra att grilla på grillplatsen i ditt bostadsområde även när det är eldningsförbud. Men inte alltid.

Därför måste du veta vad som gäller. Du hittar information om eldningsförbud på kommunens, länsstyrelsens eller räddningstjänstens webbplats.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen