2022-10-04

Ny lekplats blir en färgklick i Skiftinge

Invigning av ny lekplats på en av de många trivsamma gårdarna i Eskilstuna

I stadsdelen Skiftinge har barnen fått en helt ny lekplats att gå till. På en outnyttjad yta mellan bostadshusen passade det bra att skapa en färggrann ny lekplats.

Måndag 3 oktober invigdes vår nybyggda lekplats på Rosstorpvägen i Skiftinge. Här finns allt från rutschkana, gungbräda och sandlåda till en stor klätterställning med hängbro.

- Den är jättefin. En riktig färgklick i området. Det var en stor tom yta där innan, berättar Anders Ström, förvaltare i Eskilstuna för P4 Sörmland när de besökte invigningen.

Till invigningen var en avdelning från Skiftinge Förskola inbjudna. 25 leksugna barn i 4-5 års åldern kom och hjälpte till att prova allt på lekplatsen.

- Färgsättningen motiverar till lek och vi har även tagit hänsyn till lättillgänglighet. Underlaget är konstgräs i stället för sand. På detta sätt blir det även mer handikappvänligt. På detta sätt blir det även mer handikappvänligt. Det är även viktigt att det finns möjlighet för barn att kunna leka både tillsammans och avskilt, berättar Miguel på Lappset som utformat och uppfört lekparken på uppdrag av oss.

Lappset var även med på invigningen och bjöd barnen på festis och muffins. Dessutom fick barnen till sin stora förtjusning en ballong och såpbubblor när de gick hem.

En lyckad invigning med glada och leksugna barn. Och visst blev lekplatsen fin?

 

Lyssna på P4 Sörmlands reportage

Arkiv

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

2024-01-16

Flest lägenheter till Bostadsförmedlingen i Stockholm

Läs mer

2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Läs mer

2023-12-04

”Målet är att Lövgärdet ska strykas från polisens lista”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen