2022-08-11

Ministerbesök i Rosengård

Minister I Rosengård

Vårt arbete i miljonprogramsområden väcker ofta stort intresse bland politiker på olika nivåer. I veckan var det migrations-, integrations- och idrottsminister Anders Ygemans tur att ta del av våra insatser i Rosengård.

Tillsammans med FC Rosengård arrangerar vi Summercamp i Rosengård i Malmö. Under tre dagar får barn i området delta i roliga aktiviteter helt gratis.

Nu är det slut för den här gången. Vi har haft cirka 50 glada och engagerade barn på träningarna varje dag. Under blå himmel har vi spelat fotboll, läst böcker, samtalat och spelat turneringar. Alla deltagare har fått frukt och mellanmål samt en t-shirt och vattenflaska.

Miljonprogrammet har alltid väckt intresse och vi har ofta politiker på besök i våra områden. Den här gången var det Anders Ygemans tur att besöka oss, och han valde Summercamp.

”Fantastiskt arbete med att erbjuda unga avgiftsfri fotbollsträning kombinerat med bokläsning”, konstaterar Anders Ygeman på sin Instagram.

– Det är glädjande att vi för sjunde året i rad kan erbjuda denna aktivitet, som varje år lockar allt fler deltagare. Genom vårt samarbete med FC Rosengård kan vi erbjuda alla barn och ungdomar riktigt roliga dagar här i Rosengård, säger Sofia Lokind, förvaltare på Victoriahem i Malmö.

Det här är också en viktig del av vårt bosociala arbete som handlar om att lyfta hela stadsdelen och göra den till en ännu bättre plats att bo på.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen