2022-04-01

Mammor i Södertälje får gratis utbildning

Mamma United Victoriahem Och SBB I Södertälje (1)

Tillsammans med SBB har vi skrivit ett samarbetsavtal med föreningen Mamma United. Mammor i Ronna och Fornhöjden kommer att erbjudas en gratis utbildning i hälsa och samhällskunskap. Tanken är att förebygga utanförskap, fysisk och psykisk ohälsa.

Mamma United arbetar för att förbättra mammors och barns hälsa. Det gör de genom utbildning och samtal. Deltagarna får kunskap om kost och motion, föräldraskap och motivation och de får även lära sig mer om den svenska arbetsmarknaden och socialtjänsten. Utbildarna är experter i olika områden, bland annat läkare, poliser, socialsekreterare.

Två grupper med kvinnor i Ronna och Fornhöjden kommer att delta i Mamma Uniteds utbildning under tio veckor. Duaa Veder Abdulkadir är koordinator för programmet i Södertälje och har själv deltagit i Mamma Uniteds utbildning. Hon menar att hon hade stor nytta av den som nybliven mamma.

- Jag kunde lugna andra mammor och dela med mig av kunskap som jag fått direkt av läkare. Jag vill göra något för världen, för de som invandrat och kommit nyligen. Om en mamma får ny kunskap och jag hjälper henne så är jag jättenöjd, säger hon.

Vi på Victoriahem och SBB delar på kostnaden för utbildningen så att cirka trettio mammor ska kunna delta.

- Vi hoppas att vårt arbete leder till bättre hälsa för mammor och deras barn, och att det påverkar deras egenmakt och skapar tryggare bostadsområden, säger Anja Nordenfelt, verksamhetschef för Mamma United.

Vi arbetar mycket med social hållbarhet i våra områden – att människor mår bra och trivs, att de kan försörja sig och att de håller sig friska. Vi tror att samarbetet med Mamma United kommer att få fler mammor och barn att må bättre.

- Mamma United har visat bra resultat och vi tror att de kan bidra till att stärka den sociala hållbarheten i Ronna och Fornhöjden, säger Imran Raza, områdeschef för Victoriahem i Södertälje.

På bilden, från vänster till höger: Duaa Veder Abdulkadir (Mamma United), Anja Nordenfelt (Mamma United), Ilhan Demirkiran (SBB), Imran Raza (Victoriahem) och Jorunn Rådberg (Victoriahem).

 

SVT Södertälje har rapporterat om vårt samarbete med Mamma United.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen