2023-02-15

Lyckat samarbete i Lövgärdet fortsätter

Victoriahem tillsammans med Poseidon 2023

Sedan tre år tillbaka har vi ett nära samarbete med det kommunala bostadsbolaget Poseidon. Vi arrangerar gemensamma aktiviteter för våra hyresgäster och arbetar förebyggande för att skapa ett tryggt och trivsamt Lövgärdet. Det kommer vi att fortsätta med.

Tillsammans med Poseidon samlade vi nyligen vår personal som arbetar i Lövgärdet till ett gemensamt frukostmöte. Syftet var att prata om kommande gemensamma aktiviteter och lära känna varandra bättre.  

- Vi är så glada för att vi kan fortsätta det fina samarbetet vi har med Poseidon. Vi kan göra mycket mer för att öka tryggheten i Lövgärdet när vi jobbar tillsammans. Ett exempel på en lyckad gemensam åtgärd är att vi har bytt till samma låssystem på alla bommar i hela Lövgärdet. Det minskar risken för obehöriga att ta sig in i våra områden och skapar därför en större trygghet, säger Shivan Abdullah, förvaltare i Göteborg.

- Vi kan även arbeta förebyggande med att exempelvis få in ungdomar tidigt i arbete genom att erbjuda sommarjobb. När vi summerar förra årets gemensamma aktiviteter är det mycket som vi kan vara stolta över, avslutar Shivan.

I sommar tar vi emot arton ungdomar som kommer att jobba hos oss under tre veckor fördelade på tre perioder. Ungdomarna söker jobbet via Göteborgs stad och är anställda av Poseidon men arbetar i hela Lövgärdet. Till sin hjälp har de en arbetsledare. Arbetsuppgifterna är främst utomhusskötsel som målning, plantering, ogräsrensning och enklare snickeriarbete. Vi vill ge ungdomarna en inblick i arbetslivet och att de får med sig massor av erfarenhet från fastighetsbranschen.

Vi kommer även att fortsätta med vår gemensamma trygghetsgrupp som trygghetsvandrar i hela Lövgärdet 365 dagar om året klockan 15.00 till 23.00. Att vi syns i området varje kväll året runt bidrar till att fler känner sig trygga utomhus.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen