2022-06-07

Lekfull fotboll för tjejer i Lövgärdet

Sambafotboll Lövgärdet i Göteborg

Sedan 2020 har vi tillsammans med bostadsbolaget Poseidon stöttat Angereds IS som arrangerar sambafotboll för flickor i Lövgärdet.

Alla tjejer i åldern 7-12 år är välkomna att delta på fotbollen som är gratis och pågår året runt i Trestjärnsskolans idrottshall, Rävbergets idrottshall och Lövgärdets sporthall. Träningarna leds av lokalt förankrade unga kvinnor som får genomgå en ledarskapsutbildning innan start. För många ledare är det en bra start in i arbetslivet.  

- Sambafotbollen är ett roligt sätt att lira fotboll på, en mer lekfull inställning till idrott och fotboll. Det är viktigt att barn aktiveras fysiskt och detta är ett sätt att få unga tjejer aktiverade. Vi tror på att samverkan, samarbete och glädje lyfter våra områden, säger Mathias Olofsson, områdeschef i Göteborg.

I år tränar cirka 70 tjejer sambafotboll varje vecka i Lövgärdet. Varje sommar arrangeras även Sambacupen som i år gick av stapeln den 6 juni på Gunnaredsplan. Det var mycket glädje när 14 lag deltog på cupen från områdena Gårdsten, Vättle, Hammarkullen, Lövgärdet, Eriksbo och Hjällbo!

Den före detta allsvenska fotbollsspelaren Erik Johansson ”Samba-Erik” har engagerat sig i sambafotbollen sedan han slutade i Hammarby. Han brinner för vad sambafotbollen står för:

- Viktigare än resultatet är hur man spelar. Vi lär ut fina passningar och fokuserar på spelet, inte prestationen. När vi startade sambafotbollen i Angered för tre år sedan fanns det knappt några flicklag alls. Nu har vi 18 sambalag i olika delar av Angered, det är fantastiskt. Att spela Sambafotboll boostar självförtroendet och leder till bättre hälsa och på sikt bättre skolresultat, säger Erik Johansson.

Sambafotboll är traditionell fotboll men med fokus på det roliga spelet. Det handlar om att fotboll ska vara positivt och lekfullt, snarare än prestationsinriktat.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen