2022-03-22

Laget från Alby representerade Sverige i cricketturnering

Alby Zalmi Cricket Förening I Alby

Alby Zalmi Cricket Club bidrar till stor glädje och samhörighet i Alby. Och i år fick herrlaget representera Sverige i European Cricket League 2022! ”Det här var så stort!” säger Azam Khalil, tränare och grundare av Alby Zalmi.

Genom föreningen har barn och ungdomar i alla åldrar lärt sig cricket och funnit en plats för gemenskap och utveckling i Alby, som ligger i Botkyrka kommun. Victoriahem har under flera år sponsrat föreningen för att de ska kunna driva sin viktiga verksamhet.

Att Alby Zalmi Cricket Club betyder mycket för många boende i området visade sig tydligt under European Cricket League, som är Europas största cricketturnering.

Det var en stor händelse när Alby Zalmi vann den svenska cupen och fick representera Sverige i European Cricket League 2022. Laget fick sedan åka till Malaga i Spanien för att spela mot 29 andra europeiska lag.

Barn och vuxna samlades i Victoriahems kvarterslokal på Albyberget för att titta på matcherna och de sände live medan de hejade på sitt lag. Deras entusiasm var så stor att till och med European Cricket League lade ut filmerna i sina kanaler.

När Alby Zalmi landade på Arlanda efter att ha vunnit den första omgången, möttes de av unga fans som kastade blommor på dem och viftade med glada skyltar.

När det var dags för andra omgången var det storm och regn i Malaga och matcherna fick skjutas upp. När vädret lugnade sig, fick laget därför spela hela åtta matcher på två dagar. När turneringen var över, hade de hamnat på en femteplats.

- Vi är ändå så stolta över att vara bland Europas fem topplag, säger Azam Khalil.

Dessutom vann Alby Zalmi the Kiba Inu Fair Play Award för att de visat sådan respekt och kamratskap under turneringen. Alby Zalmi blev kända för sin ”ungdom, passion och energi och för att de vann hjärtan hos alla fans under turneringen”, skrev European Cricket Network i en kommentar.

- Det är en ära för oss alla att kunna representera vår förening, vår kommun och hela Sverige på det bästa sättet, säger Azam.

Victoriahems områdeschef Therese Afram är mycket glad över lagets framgångar.

- Det här känns stort och vi är stolta över att kunna sponsra laget så att de kan representera sin förening även utanför Sveriges gränser, säger hon.

Nu fortsätter träningarna på hemmaplan och i år ska Alby Zalmi också stötta ungdomar med läxläsning under flera kvällar.

 

Bilden visar Alby Zalmi med sitt diplom i famnen och är tagen av Diana Oros på the European Cricket Network.

Arkiv

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen