2021-08-30

”Jag ser fram emot att vara tillbaka i Järva”

Daniel Sedighaa Mattsson

Vi säger välkommen till Daniel Sedighha Mattsson, Hemblas nya regionchef för Stockholm Norra.

– Jag ser fram emot att få arbeta i bland annat Järva, som jag känner väl. Det finns så många positiva krafter i lokalsamhället där, vilket sällan kommer fram, säger han.

Daniel kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Tyresöbostäder. Han jobbade innan dess som säkerhetschef på Familjebostäder och har också en bakgrund inom säkerhetsbranschen. Han är utbildad civilekonom och skattejurist. Daniel börjar hos oss den 11 oktober.

– Jag har arbetat med väldigt olika saker, men det har alltid funnits en koppling till fastighetsbranschen. Det finns så många olika frågor att jobba med, både hårda och mjuka, som gör branschen så spännande, säger han.

I region Stockholm Norra ingår Rinkeby, Husby, Sollentuna, Uppsala, Märsta, Bro, Västerås, Köping och Arboga. Daniel är väl bekant med de flesta av de områden han nu kommer att ansvara för.

– I Järva känner jag mig särskilt hemma. Under min tid på Familjebostäder var jag till exempel med om att utveckla Rinkebystråket och under bygget av det nya polishuset. Och när jag var ansvarig på Jourmontör inom Securitas hade vi många uppdrag för fastighetsbolag både i Järva och i andra områden där Hembla finns. Så jag känner både lokalsamhället och fastigheterna väl. Att få komma tillbaka till Järva var en av sakerna som lockade med tjänsten.

Han återkommer ofta och gärna till de bosociala frågorna, relationen till hyresgästerna och kraften hos människorna i miljonprogramsområdena.

– I Järva till exempel, finns ett engagemang bland de boende som jag inte har upplevt på samma sätt någon annanstans. Viljan att delta i föreningslivet är ovanligt stort här. Det kan i princip räcka med att gå ut i området med en boll under armen och fråga ”Ska vi starta ett lag?”, så har man startat ett lag. Det finns också en stolthet över området, och att ha vuxit upp i Järva. Det är något som sällan kommer fram.

Att bosociala frågor ingår i ett fastighetsbolags verksamhet är naturligt tycker han.

– Ja, det ligger ju i vårt eget intresse att stärka människorna i våra områden. Vi är en viktig lokal aktör och har ofta lättare att skapa relationer med invånarna än vad till exempel myndigheter har. Vi har naturliga kontaktytor med de boende och kan också agera som förebild på olika sätt, till exempel genom att erbjuda praktikplatser och arbetstillfällen.

Arkiv

2024-03-27

Victoriahem i Västerås använder 30 procent mindre vatten

Läs mer

2024-03-25

Så fick Nesrin jobb hos Victoriahems entreprenör

Läs mer

2024-03-22

Så lyckas Victoriahem minska sin vattenförbrukning

Läs mer

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen