2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Renovera Garage I Husby

I miljonprogrammet Husby i norra Stockholm håller ett stort garage på att renoveras. Det är ett långdraget arbete som kräver exakta beräkningar och stor säkerhet. Projektledare Inas Jery håller i alla trådar.

Garaget är från tiden då miljonprogrammet byggdes och är tre våningar högt med en yta på sammanlagt 6 277 kvadratmeter. Här kommer 252 parkeringsplatser att finnas tillgängliga för hyresgästerna efter renoveringen.

Golv och tak ska vattenbilas, förstärkas och sedan gjutas på nytt. Bilningsvattnet måste renas ordentligt innan det skickas ut i kommunens ledningar och det står stora behållare för reningen utanför garaget.

Garaget ska sedan utrustas med ett nytt ventilationssystem, belysning, brandlarm, säkerhetsdörrar, passage och laddstolpar. Väggar och pelare kommer att målas i Victoriahems färger.

Hoppas på fler kvinnor i byggbranschen

Inas ser till att entreprenörerna följer säkerhetsföreskrifter, att tidplanen och budgeten hålls och att alla nödvändiga besiktningar görs. Hon förser också förvaltningen i Husby med information om renoveringen.

Inas är utbildad civilingenjör och har mer än tio års erfarenhet genom projektledning. Hon hoppas på mer kvinnor i branschen, som kräver mycket ordning och reda.

- Byggbranschen är så spännande! Och speciellt rollen som projektledare, där stöter man dagligen på olika utmaningar och får vara med och hitta lösningar för att få bästa möjliga resultat, säger Inas.

Garaget i Husby beräknas vara färdigrenoverat i slutet av december i år. Längs vägen görs justeringar för att komma på ännu mer kosteffektiva lösningar och för att se till att hållbarheten stärks i alla steg.

- Victoriahem satsar på sina byggnader, det är som våra egna hem. Våra projekt görs ordentligt, vi gör inte bara kosmetiska ändringar, konstaterar Inas.

Arkiv

2023-11-20

Trapphusmöten får hyresgäster att prata

Läs mer

2023-11-16

Fattigdomen minskar i Herrgården på Rosengård

Läs mer

2023-10-31

Det här tycker våra hyresgäster om vår service

Läs mer

2023-10-26

Mammor får kunskap och nya vänner

Läs mer

2023-10-19

Så här arbetar Södertälje med vårt miljövärdsprogram

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen