2022-07-01

Fler barn lär sig simma i Järva i sommar

Simskola Järva

Det är full aktivitet på Järvabadet och Husbybadet den här sommaren. Tillsammans med Spårvägens simförening erbjuder vi sommarsimskola för barn och unga mellan 5-16 år.

Det är andra året i rad vi stöttar simskolan som är omåttligt populär. Platserna går snabbt åt och i år är inget undantag.

- Jag tror väldigt mycket på simskolan i Järva eftersom det är roligt för barnen, det är utvecklande för den egna självkänslan och viktigt för barnens trygghet. Platserna går åt väldigt snabbt vilket visar att behovet att lära sig simma är stort, säger Adisa Handzic, boscoal projektledare på Victoriahem.

Eva Pros är en av två simskolelärare för barnen på simskolan. Hon spenderar mer än 32 timmar i veckan i vatten och utöver detta uppdrag jobbar hon också med parasim.

- Det är viktigt att lära barn att känna sig trygga i vatten. Alla kan flyta och börjar man ifrån flytläge från rygg kan man alltid addera därefter. Man måste vara cirka fem år gammal när man ska börja lära sig simma, säger Eva.

Arkiv

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

2024-01-16

Flest lägenheter till Bostadsförmedlingen i Stockholm

Läs mer

2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Läs mer

2023-12-04

”Målet är att Lövgärdet ska strykas från polisens lista”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen