2022-03-11

”Det är idrott på allas villkor”

Unga Hyresgäster I Vårby

Under sportlovet var det full fart i Vårby gård. Varje dag strömmade barn och ungdomar till Vårby Idrottsfestival och spelade fotboll och basket och testade på parkour och annat roligt.

2018 började Frälsningsarmén arrangera en fotbollsfestival i Vårby, för att de unga i området ska ha något spännande att göra under skolloven. I år har festivalen breddats och nu finns det aktiviteter som basket, parkour, boxning, innebandy och volleyboll på schemat. En fotbollsturnering spelas och priser delas ut.

- Vi vill visa barnen att det finns mer än bara fotboll och förhoppningsvis hittar de någon ny idrott som är intressant att börja på, säger Julia Kaslin från Frälsningsarmén som arrangerade festivalen tillsammans med kollegan Gabriel Tshidimu.

Och nog lockade de olika sporterna – varje dag deltog mellan 50 och 70 barn och unga. De kom från hela Vårby och var mellan åtta och fjorton år. Ungdomar som fått utbildning av Frälsningsarmén var ledare och tog hand om de yngre deltagarna.

- Barn sitter stilla alldeles för mycket i dag. Det är viktigt att de får röra på sig och vi är väldigt gärna med och bidrar till det, säger Jonas Hagström, bosocial projektledare hos Victoriahem som tillsammans med fastighetsägarna Balder och Huge stöttade festivalen.

- Jag var imponerad av de jättefina ungdomarna som var ledare. Det var en väldigt positiv upplevelse – det är verkligen idrott på allas villkor.

Nu är målet att göra festivalen ännu större så att ännu fler barn kan delta och kanske får syn på en ny träningsform de vill utforska. Nästa festival hålls redan under påsklovet och sedan under sommarlovet. Då blir det under fler dagar och med fler sporter att prova på. På sommaren är det oftast fler deltagare, eftersom områdets unga kan se vad som pågår och kanske blir nyfikna och spontant bestämmer sig för att vara med.

- Det känns väldigt roligt att se så många barn dyka upp varje dag. Det är nästan alltid samma barn som kommer tillbaka varje dag men också som kommer tillbaka varje festival. Jag känner att vi lyckas med det vi vill uppnå, säger Julia.

Många lokala föreningar i området är med och arrangerar. Denna gång var First Position Dansförening, Korpen, Huddinge Basket, Vårby Boxningsförening, Erikshjälpen och H.A.N.G. med och gjorde festivalen till verklighet.

Arkiv

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

2024-05-13

Vi vill veta vad våra hyresgäster tycker

Läs mer

2024-04-25

Inas har koll på garaget i Husby

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen