2022-03-24

700 sommarjobb för unga i 15 kommuner

Sommarjobbare

Sommaren 2022 kommer vi att skapa möjligheter för unga i våra områden att få in en fot på arbetsmarknaden, genom att anställa 700 ungdomar i olika former av sommarjobb.

I år kommer vi att hjälpa till att skapa sommarjobb för 700 unga i 15 kommuner. De kommer kunna arbeta från två veckor och upp till tre månader under sommarledigheten.

Ungdomarna kommer att jobba i sitt eget närområde med att plocka ogräs och skräp, måla nytt och fräscht och utföra mindre byggarbeten. Långsiktigt kan det bidra till större trygghet och trivsel om våra yngsta hyresgäster får ett engagemang för sitt bostadsområde och väljer att bo kvar i framtiden.

 - För oss handlar det om mycket mer än att bara skapa arbetsmöjligheter och inkomster för unga. Det betyder också att vi är med och skapar nätverk mellan unga som bor hos oss. Och mellan ungdomarna och vår egen personal.

- Det betyder något att arbeta tillsammans för att göra bostadsområdet trivsamt och fint, det kan stärka bandet mellan de boende och deras område, säger Jorunn Rådberg, bosocial chef på Victoriahem.

 80 procent av tiden under sommarjobbperioden består av arbete medan 20 procent avsätts till ”utbildning för livet”. Det kan innebära studiebesök på företag, träffar med blåljuspersonal, eller utbildning i demokratifrågor.

Vi samarbetar med många kommuner och lokala fastighetsbolag för att kunna skapa fler sommarjobb.

- Ska vi göra skillnad behöver vi göra det i hela området, inte bara hos oss. Betydligt fler ungdomar får möjlighet att jobba om vi kan samverka tillsammans med andra aktörer och göra på samma sätt.

- Vi strävar efter att få till fler sådana samarbeten, så att ännu fler unga ska kunna sommarjobba nästa år, säger Jonas Hagström, bosocial projektledare och samordnare av sommarjobben hos Victoriahem.

Arkiv

2024-07-16

Victoriahems hyresgäster är nöjda med servicen

Läs mer

2024-07-05

Nya löparbanor uppmuntrar till mer rörelse hos barn och unga

Läs mer

2024-06-07

Många insatser gör Vårby gård tryggt och trivsamt

Läs mer

2024-06-05

Poolen i Brandbergen öppnar för sommaren

Läs mer

2024-05-30

Träffa oss på Järvaveckan!

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen