Störningar

Det finns inga speciella tider på dygnet när det är tillåtet att spela hög musik eller titta på tv med hög volym. Det är alltså sunt förnuft och hänsyn som gäller. Självklart ska du undvika att störa dina grannar. Om du ska ha fest eller liknande brukar det uppskattas att du informerar dina närmaste grannar om det i förväg.

Om du känner dig störd av en granne är det bästa alltid att ta upp det direkt med grannen. De vet kanske inte om att de stör och sänker gärna ljudnivån om du pratar med dem. Men om ert samtal inte leder till någon förbättring är det är viktigt att du anmäler störningen till oss så att vi kan komma till rätta med problemet.

Om vi får ett klagomål eller en störningsrapport kontaktar vi den störande grannen. Vid upprepade eller särskilt allvarliga störningar skickar vi ett varningsbrev. Om den störande trots detta inte slutar att störa kan det leda till att deras hyreskontrakt sägs upp.

Om du blir störd av dina grannar och inte själv har möjlighet att ta kontakt med dem, tar du kontakt med oss. När du anmäler en störning måste du lämna ditt namn och telefonnummer. Det är bara för att vi ska kunna nå dig för att få mer information. Vi lämnar aldrig ut uppgifter om vem som anmält en störning till den som stört.

Vi vill påpeka att om jouren rycker ut vid störning och inte kan bekräfta någon störning på plats, kan du bli skyldig att betala en avgift.

Var schysst mot grannen och golvet – använd möbeltassar

Möbeltassar gör att det låter mindre när du drar ut stolar eller knuffar bord och andra möbler.
Dessutom skyddar de golvet från repor.

Så sätt möbeltassar på alla dina möbler, och gör grannen under dig extra glad.