Skadedjur

Det blir tyvärr allt vanligare att skadedjur, till exempel kackerlackor och vägglöss, dyker upp och stör husfriden. Skadedjur kan vara svåra att bli av med. En förutsättning för att lyckas är att vi jobbar tillsammans.

Om du drabbas

Om du misstänker att du har fått skadedjur i lägenheten är du enligt hyreslagen skyldig att omedelbart anmäla det. Det är det allra viktigaste för dig att tänka på.

Skadedjur är svåra att bli av med, och det är inget du klarar av på egen hand. Ju snabbare din lägenhet saneras desto bättre. Skadedjur kan orsaka stora besvär. Risken är också stor att de sprids till dina grannar.

Kontakta Rentokil för kostnadsfri hjälp

Om du upptäcker skadedjur ska du kontakta Rentokil.

Att anlita Rentokil är gratis för dig. Som hyresgäst hos oss har du ett utökat skydd. Skulle även dina möbler behöva saneras ingår också detta.

Din anmälan behöver innehålla: Fastighetsbolag, namn, adress, postadress, lägenhetsnummer, telefonnummer, eventuell portkod, typ av skadedjur.

Kontakta Rentokil på: Klicka här för att göra din anmälan. 

010-470 49 16, victoriahem-skadeanmalan@rentokil.se

Så minskar du risken

Det allra bästa är såklart att skadedjur aldrig kommer in och börjar ställa till det i ditt hem. Här är några enkla saker du kan göra för att minska den risken:

  • Se upp om du köper begagnat. Handlar du begagnade möbler riskerar du att få skadedjur med dig hem. Det är ett av de vanligaste sätten skadedjur sprids på. Var väldigt vaksam om du tar in begagnade möbler i ditt hem.
  • Håll koll på resväskan. Vid resor utomlands, undvik att förvara resväskan på golvet. Titta noga igenom kläder när du kommer hem, så att inte skadedjur följt med i bagaget. Kläder bör tvättas i 60 grader och föremål kan läggas i frysen i sju dygn.
  • Om du handlar från utlandet. Om du köper direktimporterade matvaror bör du vara uppmärksam på att inga skadedjur följer med varorna.
  • Städning är effektivt. Skadedjur äter det mesta och därför bör du undvika att låta ätbara rester ligga på golvet. När det är rent är det svårare för skadedjur att föröka sig.
  • Anmäl direkt. Om skadedjur trots allt förekommer, anmäl direkt. Flytta inte runt kläder, lakan och andra föremål i lägenheten. Det ökar spridningsrisken.