Så här får du grilla hos oss i sommar

Det är härligt att grilla, men i tätbebyggda områden är det viktigt att ta hänsyn till både grannar och brandsäkerhet. Det är inte särskilt svårt – se våra tips här!

Grilla på ett sätt som inte stör dina grannar. Har du uteplats, flytta grillen så långt ifrån huset som möjligt. Då flyttas även oset och röken bort från grannarnas fönster.

I vissa områden där det är lämpligt har vi anordnat allmänna grillplatser för våra hyresgäster. Där kan du ha det trevligt under grillsäsongen!

Eftersom grillplatserna är till för alla hyresgäster, är det viktigt att du städar efter dig när du grillat klart. Sortera soporna och släng dem i rätt kärl, så gör du även miljön en tjänst.

Kom överens med dina grannar om flera vill använda grillplatserna samtidigt. Gör plats för andra eller turas om.

Det är också bra att känna till att du bara får använda elgrill på din balkong eller uteplats.

Det här är eldningsförbud

Om det är väldigt torrt ute, kan ibland kommunen eller länsstyrelsen besluta om eldningsförbud, för att förhindra skogsbränder. För det mesta betyder det att du inte får tända en eld eller grilla i skog och mark. Ofta går det bra att grilla på grillplatsen i ditt bostadsområde. Men inte alltid.

Därför måste du veta vad som gäller. Du hittar information om eldningsförbud på kommunens, länsstyrelsens eller räddningstjänstens webbplats.

Och glöm inte att ha det riktigt mysigt!