2023-04-06

Fem tips för din balkong

En dörr öppnas mot en balkong via köket i en ledig lägenhet.

En fin balkong kan ge det lilla extra till lägenheten. Och nu när våren är här kanske du vill göra i ordning den efter vintern. Här får du våra fem bästa tips på hur du tar hand om din balkong på bästa sätt.

  1. Plantera gärna blommor och annat grönt på balkongen. Om du använder blomlådor ska de sitta på insidan av balkongräcket. Sitter de på utsidan ökar risken för olyckor.

  2. Du får inte förvara brandfarliga saker på balkongen. Om du är osäker på vad du får ha på din balkong, besök gärna ditt områdeskontor och fråga din förvaltning.

  3. Ställ inte soppåsar på balkongen, de kan dra till sig fåglar som smutsar ner och stör dig och dina grannar.

  4. Om du skurar golvet på din balkong, lägg gärna några ihoprullade handdukar längs kanten. Då rinner vattnet inte ner till grannen under.

  5. Föreslå för grannarna att ni städar era balkonger samtidigt. Ni kan dela på städredskapen och hjälpas åt att bära bort skrymmande saker ni vill bli av med. Och så kan ni fika tillsammans i vårsolen.

Röker du? Ta hänsyn till din granne. Vi tycker att det är bra om alla kan ha sina fönster öppna utan att få in rök, särskilt när det är sommar och varmt. Många skulle nog uppskatta om en rökande granne går en bit bort från huset och röker.

Arkiv

2024-02-19

Våra förvaltningar i Haninge utsedda till Årets eldsjäl

Läs mer

2024-01-17

Hyresgästerna i Rinkeby har fått lekplatser byggda efter sina önskemål

Läs mer

2024-01-16

Flest lägenheter till Bostadsförmedlingen i Stockholm

Läs mer

2023-12-08

Polisen ser en positiv utveckling i Järvaområdet

Läs mer

2023-12-04

”Målet är att Lövgärdet ska strykas från polisens lista”

Läs mer

Pressmeddelanden

Vill du få våra pressmeddelande till din mejl? Klicka på länken för att göra en prenumeration, så missar du inga viktiga nyheter från oss framöver.

Till prenumerationen