Det här är en deal för dig som gillar att vara tidigt ute

Du kan tryggt teckna ett förstahandskontrakt redan nu och lugnt planera vidare för höstens plugg. På så sätt får du extra försprång i bostadsjakten och kan fokusera på annat när väl antagningsbeskedet kommer.

Som man säger - Early bird catches the worm! Det lönar sig att vara tidigt ute.

Så här fungerar dealen

Du tecknar hyreskontakt med oss redan nu och slipper stressen med att jaga bostad efter antagningsbeskedet kommit. 

Visar det sig mot förmodan att du inte kommit in när antagningsbeskedet kommer 2023-07-12 så kan du annullera avtalet och därmed har du ingen uppsägningstid och betalar ingen hyra (förutsatt att du ännu inte flyttat in).

För att annullera avtalet måste du höra av dig till oss med negativt antagningsbesked senast 2023-07-19. 

Observera att det innebär att om du kommer in, men självmant väljer att studera på annan ort gäller som vanligt 3 månaders uppsägningstid. Om du exempelvis tagit en lägenhet i Linköping och kommer in, men väljer att tacka Nej och istället plugga i Göteborg så har du inte rätt till annullerat hyresavtalet utan vanligt uppsägningstid gäller.

Dealen gäller i följande städer: Borås, Eskilstuna, Katrineholm, Linköping, Norrköping, Nyköping, Växjö och Örebro.

Se lediga lägenheter här

Det här är en deal för dig som gillar att vara tidigt ute.

Du kan tryggt teckna ett förstahandskontrakt redan nu och lugnt planera vidare för höstens plugg. På så sätt får du extra försprång i bostadsjakten och kan fokusera på annat när väl antagningsbeskedet kommer.

Handen på hjärtat - du är troligen ganska säker på att du kommer in. Och du vill gärna kunna bocka av bostad på den långa listan av saker som ska vara fixade när du startar studierna i höst. Här är chansen till det.

Kolla igenom vad som finns ledigt på din studieort, eller varför inte kontakta oss så berättar vi mer. 

Som talesättet lyder - Early bird catches the worm! Det lönar sig att vara tidigt ute.

 

 

 

Så här fungerar dealen

Du tecknar hyreskontakt med oss redan nu och slipper stressen med att jaga bostad efter antagningsbeskedet kommit. 

Visar det sig mot förmodan att du inte kommit in när antagningsbeskedet kommer 2023-07-12 så kan du annullera avtalet och därmed har du ingen uppsägningstid och betalar ingen hyra (förutsatt att du ännu inte flyttat in).

För att annullera avtalet måste du höra av dig till oss med negativt antagningsbesked senast 2023-07-19. 

Observerar att det innebär att om du kommit in på och valt att tacka Ja till att studera på annan ort än du tecknat avtal så gäller som vanligt tre månades uppsägningstid. Alltså om du tagit en lägenhet i Linköping och kommer in, men väljer att tacka Nej och istället plugga i Göteborg så har du inte rätt till annullerat hyresavtalet utan har tre månaders uppsägning.

Dealen gäller i följande städer: Borås, Eskilstuna, Katrineholm, Linköping, Norrköping, Nyköping, Växjö och Örebro.

Hyra lägenhet av oss

Våra fastigheter ligger i några av landets mest attraktiva städer, oftast i områden med lummiga, gröna innergårdar. Utbudet är brett och vi har små kvadratsmarta lägenheter såväl som stora rymliga, med balkonger, uteplatser i markplan och även inglasade uterum. 

Vi har varken bostadskö eller poängsystem. Vi ser varje uthyrning som starten på ett långt förhållande och med vår policy kan vi skapa en bra mix av äldre och yngre, studerande, förvärvsarbetande, barnfamiljer och pensionärer i våra områden.

Hitta din nya lägenhet

Vi har nästan 40 000 lägenheter i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder, så kolla vad vi har ledigt på din ort.

Så här funkar det

Undrar du hur det fungerar att söka våra lägenheter? Det fungerar precis likadant om du är student, förvärvsarbetare eller pensionär.

För att söka lägenhet hos oss behöver du registrera dig och skapa ett konto på Mina sidor. Med kontot kan du göra en prenumeration på lediga lägenheter som matchar dina önskemål. Det kostar inget att vara bostadssökande hos oss.


Lägenhet vs. studentlägenhet

När du hyr en "vanlig" hyreslägenhet har du ett riktigt hyreskontrakt med besittningsskydd. Det innebär att så länge du som hyresgäst sköter dig och betalar hyran i tid så har du rätt att bo kvar så länge du önskar. 

Studentlägenheter är en typ av kategoriboende där hyresgästen måste uppfylla krav som är specifika för typen av boende. För att få en studentlägenhet måste man vara student eller vara en blivande student som är antagen till en eftergymnasial utbildning. För att behålla kontraktet måste man ta sina studiepoäng. Om man inte tar sina poäng eller inte längre studerar så måste man flytta ut.

Lediga hyreslägenheter

 

Vägen till lägenhet

  1. Du registrerar dig som bostadssökande. Du behöver ett konto hos oss för att söka våra lägenheter. Det kostar inget att registrera ett konto. Kontrollera att du har fyllt i alla uppgifter i din sökandeprofil, annars kan du inte göra intresseanmälningar.

  2. Sök lediga lägenheter du är intresserad av. Du kan anmäla intresse på flera lägenheter. 

  3. Ladda upp intyg. För att bli erbjuden visning av lägenhet, ska du ladda upp intyg som validerar att du uppfyller grundkraven. Det är inget krav att ladda upp sina intyg för att skapa konto, utan det är när du aktivt söker en specifik lägenhet som du behöver ladda upp dina intyg. 

  4. Håll koll på din mejl. Vi skickar alltid erbjudande om visning via mejl till den adress som du registrerat hos oss. Det är därför viktigt att du angivit korrekt mejladress och att du kontrollerar den regelbundet.
  5. Vill du inte missa om det läggs ut en lägenhet som varit perfekt för dig? Du kan göra en prenumeration på Mina Sidor så att du får mejl när det finns lägenheter som passar dina önskemål.

 

Sök ledigt